torstai 20. lokakuuta 2016

Asetelmia, asetelmia


Ulkona alkaa olla kukkien ja kasvien saralla sen verran vähän kuvattavaa, että tällä viikolla olen keskittynyt asetelmien kuvaamiseen ja postaillut kuvasatoa Instagramiin ja Facebookiin. Asetelmakuvaus onkin sitä mitä eniten tykkään tehdä, joten siinä mielessä en pistä talven tuloa pahakseni ja sen myötä siirtymistä tiukemmin sisätiloihin puuhastelemaan.
Parveke on nyt myös siivottu ja raivattu talvea varten, ruukkuja pesty ja laitettu talvisäilöön sekä lyhtyjä aseteltu esille. Fiilis on tosi hyvä kun olen saanut paljon aikaan juttuja, jotka ovat olleet pitkään mielessä mutta nyt jaksoin ne vihdoin toteuttaa.

Asetelman (yllä) idea lähti tuosta keskellä olevasta Stockmannin 100-vuotis kahvipurkista. Olin jo pitkään pyöritellyt sitä ja miettinyt että laitanko siihen kasveja tai saanko ujutettua sen jotenkin muuten kuvaan mukaan. Vanhat purkit ovat yksi mun kiinnostuksen kohde ja tuon niitä mielelläni kuvissa esille. Ruskeat sävyt sopivat kultaisen sävyn kaveriksi ja vihreä toimii raikastajana aina.

Piipahdin tällä viikolla myös puutarhamyymälässä sillä ajatuksella että hankkisin pienen ruukku havupuun, jonka myötä alan kuvissa hiukan jo fiilistellä joulua. Sopivaa ei tällä kertaa löytynyt mutta jatkan etsimistä. Ajatukset pursuaa jo jouluisia kukka- ja asetelmakuvausideoita ja suunnitelmia on jo monenlaisia. Nappasin myymälästä kuitenkin mukaan kukkasipuleita, joiden talvettamista ruukussa kokeilen nyt ensimmäisen kerran.Asetelmakuvauksiin liittyvät asiat pyörivät myös kovasti mielessäni, joten avaan tässä vähän siihen liittyviä asioita sellaisille joita se saattaisi kiinnostaa. Asetelmakuvaus on englanniksi nimeltään Still Life tai Still Life Photography. Still tarkoittaa paikallaan pysyvää tai pysähtynyttä. Still-kuvassa katsojalle esitellään jokin tunnelma kuvaan aseteltujen esineiden, värien, valon ja kuvaustekniikan apukeinoin. Kirjoittelin asetelmakuvauksesta jo heinäkuussa, jos kiinnostuit niin lue lisää täältä.
Kuvassani (yllä) hain fiilistä ilosta ja valosta värien sekä kuvankäsittelyn avulla. Toisaalta kuva viestii myös haikeudesta, jonka meneillään oleva vuodenaika ja kukkien kuihtuvat terälehdet tuovat tullessaan. Sydämen muoto edustaa rakkautta ja pysyvyyttä. Silkkinauha viestii jatkuvuudesta.

Still-kuva voi olla myös hyvin yksinkertainen. Ajattelisin tämän niin, että mitä vähemmän kuvassa tapahtuu, sen enemmän jää tilaa katsojan omille ajatuksille. Katsoja on se tärkein henkilö, joka tekee lopulta kuvan eläväksi.

Ihanat joulun ideointi- ja kuvauspuuhat jatkuvat joten käy seurailemassa ja kommentoimassa/tykkäämässä myös näillä kanavilla:

Facebook
Instagram
Bloglovin


Mukavaa viikkoa!

Pia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti