lauantai 2. heinäkuuta 2016

Parveke update

Kesäloma alkoi. Jes! Järkkäsin sen kunniaksi parveketta asteen kesäisemmäksi. Orvokit saivat viimein väistyä ja istutin niiden tilalle uusia koristekasveja ja siirtelin muita kasveja isompaan ruukkuun. Aikamoinen pyöritys ja sekasotku tässä pienessä asunnossa olikin kun keittiön pöydän valtasivat kasvit, ruukut ja multasäkit. 
Löysin Kodin Terrasta Männistön Puutarhan viljelemiä aivan superihania värinokkosia, Solenostemon scutellarioides. Väreissä oli valita ja ihastuin tähän syvän burgundinpunaiseen. Värinokkosen koristearvo perustuu niiden värikkäisiin lehtiin, jotka ovat todella kauniita. 


Minttu, Mentha sp. (kuvassa oikealla) on yksi helpoimmista yrteistä kasvattaa. Sen lehdillä voi maustaa vaikkapa kesädrinkki Mojitoksen. Kirjoliisukka, Plectranthus forsteri (vasemmalla) on kaunis kesävihreä ja sopii ruukkuun vehreyttäjäksi sellaisenaan tai istutettuna muiden ryhmäkasvien seuraksi.Koristeellinen bataatti, Ipomoea batatas, kiinnitti huomioni puutarhamyymälässä. Sen kauniit tummanpuhuvat lehdet olivat juuri sitä mitä parvekkeelleni olin etsinyt. Istutin taimen isompaan saviruukkuun, jonka sujautin vielä Kinnarin tilan puodista löytämääni peltisankoon. 
Tulipa siistiä! Nyt voin lomailla hyvällä fiiliksellä ja hmm..bongailla lisää istutettavaa. Eihän sille mitään voi kun rakastan kukkakauppoja ja puutarhamyymälöitä :) Ihanaa kesäpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti