keskiviikko 30. elokuuta 2017

Freesiä lookkia syyskasveilla

Ah tätä syyskukkien valikoimaa! En jää murehtimaan kesäkukkien ajan päättymistä vaan nyt suuntaan katseeni näihin freeseihin tulokkaisiin. Kaikenlaista syksyn ihanuutta on saatavina niin leikko- kuin ruukkukukkinakin ja nämä uudet kasvit innostavat putsaamaan parvekkeen ja asettelemaan uutta esille. Samalla alkaa myös raikas, uusi vuodenaika.
Auringonkukka kuuluu alkusyksyn ihanuuksiin. Aikaisempina vuosina olen käynyt poimimassa näitä Nikkilän maisemapellolta Lahdesta. Viileä alkukesä teki kuitenkin tänä vuonna tehtävänsä ja näiden keltaisten kaunottarien kasvuun lähtö pellolla viivästyi. Kukkimaan ne eivät taida tänä vuonna ehtiä.

Onneksi kukkakaupoista näitä löytyy ja rentoon kimppuun voi samalla yhdistellä muutakin kukkaa ja vaikka heiniä, jotka ovat ihanan ajankohtaisia just nyt. Kuvan kimppu by Kukkapii, Lahti. Viimevuotiseen auringonkukkapostaukseen pääset tutustumaan tästä.
Syklaamit, hopelangat, lankaköynnös ja ihanan vihreä calluna. Näiden aika alkaa nyt olla käsillä. Omalla parvekkeella on viime päivinä käynyt aika hyörinä, kun kesäkukat ovat vaihtuneet näihin ihanuuksiin. 
Krysanteemit ovat myös mitä parhaimpia syyskukkia. Ne viihtyvät viileässä ja niiden värivalikoima on yksi kaikkein monipuolisimmista. Tummanpunainen on ollut suosikkini kukkaväreistä erityisesti näin alkusyksyllä. Aika ihana!
Laventelin kaveriksi parvekkeelle sopivat viherkasvit, joita on nyt myös hyvä aika uudistaa. Yritän löytää viherkasveista kestäviä ja omaa silmää miellyttäviä tapauksia. Kuvassa vasemmalla kastanjasutipuu, Pachira aquatica.
Sitten vaan asettelemaan syksyn kukkia ja kasveja ruukkuihin pöydälle, roikkumaan tai täydentämään kesäkukkaruukkuja. Syyskukkien aika on ihan yhtä pitkä kuin kesäkukkienkin, joten ihanan vehreää ja kukkaisaa aikaa on vielä paljon edessä. Nautitaan siis tulevan syksyn kuulaudesta ja ihanasta vehreydestä!

Kivaa loppuviikkoa!

Blogin sometileille pääset näistä linkeistä:


Pia



2 kommenttia: