lauantai 30. heinäkuuta 2016

#kesäkukkaLOVE

Ihana Kukkalan Sanna haastoi bloggarit mukavan kesäkukkahaasteen pariin. Päätin heti että jes ihan mun juttu ja tähän lähden mukaan. Esittelen tässä nyt muutamia omia kesäkukkasuosikkejani tältä kesältä ja vuosien varrelta. Haaste oli siitä kiva, että päädyin todella pohdiskelemaan sitä miten oma maku on vuosien varrella muuttunut samalla kun kukista oppii koko ajan uutta. Trenditkin vaihtelevat ja niiden mukana tulee uusia suosikkeja ja vanhat suosikit jäävät, eivät unholaan, mutta vähän sivummalle odottelemaan taas omaa vuoroaan.


1. Orvokit ovat kevään ensimmäisiä varsinaisia kesäkukkia. Ne ovat siitä kiitettäviä että ne kestävät pientä pakkastakin. Orvokkien kausi alkaa jo maaliskuun alkupuolelta ja tänä vuonna ostin innokkaana ensimmäisen orvokin jo helmikuussa. Näihin hullaannun joka kevät aina uudelleen. Helppoja hoitaa ja kauniita katsella. Todellakin!2. Pionit. Näiden isojen kukintojen edessä ei voi kun huokailla. Ja se tuoksu! Istutin tänä kesänä isän puutarhaan ihanan kerrotun, tummanpunaisen pionin. Jännityksellä odotan miten se talvehtii ja kukkiiko jo ensi kesänä. Pionit innostavat aina myös erilaisten kukka-asetelmien väkräämiseen. Se on kesän kivointa puuhaa - ja niin rentouttavaa :)
3. Mun kesäkukkiin kuuluu olennaisena osana myös luonnonkukat. Ihan parasta on yhdistellä kimppuihin ja asetelmiin kukkia luonnosta sekä puutarhasta. Tykkään siitä että on siistiä ja parvekkeen kukat edes jotenkin järjestyksessä, mutta luonnonkukat tuovat aina mukanaan oman villin säväyksensä. Loveit!

4. Ikisuosikki, pelargoni. Pelargoneista on jalostettu valtavat määrät erilaisia lajikkeita ja siitäkin syystä oma suosikki vaihtelee sen mukaan, kun uuden ihanan lajikkeen bongaan puutarhamyymälästä. Kuvassa yleisin lajike, kotipelargoni. Olisin hankkinut parvekkeelle Mårbackan pelargonin, mutta eipä toukokuussa osunut silmiin missään, harmi. Lukaiseppa lisää eri pelargonilajikkeista Kauniisti kotimaisen sivuilta täältä.


5. Tästä tulikin tämän kesän oma ykkössuosikki, superihana suklaakosmos, Cosmos atrosanguineus. Oon niin hullaantunut noihin tummanpunaisen ja -ruskean sävyissä hohtaviin kukkiin ettei mitään rajaa. Tämä viihtyy erinomaisen hyvin auringossa, mutta pitkään kestävä suora paahde alkaa nuupahduttaa lehtiä, joten siirrän ruukun hellepäivinä puolivarjoisaan paikkaan. Ja arvatkaapa mitä? Kuva on edellisen kukintajakson viimeisistä kukista, mutta tämä kukkii kohta uudelleen. Kamera valmiina odotan uutta kukintaa ja toivottavasti saan esiteltyä tämän ihanuuden vielä myöhemmin omassa postauksessaan. 


6. Tummat kukat ja lehdet ovat olleet tämän kesän suosikkejani. Kuvassa koristeapila, Trifolium. Tämän kanssa tein alussa sen virheen, että istutin sen liian pieneen ruukkuun. Kuvan ottamisen jälkeen siirsin kasvin korkeaan isompaan ruukkuun, jossa se viihtyy huomattavasti paremmin. Tällaista tää parvekekukkailu on. Jos ei onnistu kerralla, niin sitten paikkaillaan tekosia myöhemmin :)


7. Upea purppurakeijunkukka, Heuchera, jatkaa tämän kesän tummaa väriteemaa parvekkeella. Istutin tämän isoon ruukkuun blogini ensimmäisessä postauksessa ja tämä on röyhähtänyt todella isoksi parissa kuukaudessa! Hoidoksi on riittänyt pelkkä kastelu ja jo nyt olen varma että keijunkukka tulee parvekkeelleni myös ensi kesänä. Heh, myös sienijuurta taisi olla kasvualustaan sekoitetun
pollen potkun seassa.. (kts. kuvan oikea alareuna)


8. Tämä aika on kohta käsillä eli kauniit ja coolit syklaamit ovat tuloillaan. Coolit siksi, että ne viihtyvät myös viileämmässä ja pitkälle syksyyn, tosin pakkasta ne eivät kestä. Vaikka kesäkukat tekevät kesän tunnun ja tuoksun parvekkeelle, tykkään erityisen paljon syksyn, talven ja kevään sesonkikukista. Ne rytmittävät vuoden kiertoa ja niitä istuttaessa ja niillä somistaessa tietää, että uusi kausi on taas alkanut. 

Ihanaa viikonlopun jatkoa, kesää on vielä paljon jäljellä joten nautitaan & fiilistellään ihanan lämpöisiä päiviä ja tummenevia iltoja!

4 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta postauksesta! Suklaakosmos on niin superihana myös, niin kuin niin moni muukin kesäkukka :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos itsellesi! Niin kivoja noi sun haasteet ja myös muutkin ideat :)

  VastaaPoista
 3. Heippa! Päädyin tuolta Sannan blogista tänne ihmettelemään ja ihastelemaan juurikin tuon suklaakosmoksen perässä, selasin kaikki sun postaukset ja nyt täytyy klikkailla sun blogi seurantaan! Mukavaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 4. Heissan! Tosi kiva kuulla, että tykkäät ja seuraat :) <3

  VastaaPoista