perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kukat pulloissa - asetelma puulaatikkoon


Aurinkoa ja lämpöä odotellessa ajattelin tuoda vähän niittytunnelmaa kotiin. Järjestelin vanhaan puiseen laatikkoon erikokoisia pulloja, hain luonnonkukkia ja asettelin niitä pulloihin. Mikä minnekin, niinhän ne luonnossakin ovat. Iloisesti sekaisin.


Takiainen on kyllä hauskan näköinen. Kukat ovat juuri aukeamassa mykerömäisestä pesästään. Nämä kukat ovat seittitakiaisen, Arctium tomentosum.


Mukaan keräsin myös siankärsämöä Achillea millefolium , josta tein aiemmin kranssin.  Hentojen ketoneilikoiden, Dianthus deltoides, kukat ovat kauniin punaiset. Niitä saa kerätä varoen, sillä ohut varsi katkeaa herkästi. Kissankellot, Campanula rotundifolia, ovat myös varreltaan todella hentoja - mutta nämä hentoiset ovatkin juuri niitä kaikkein kauneimpia.
Puna-apilaa, Trifolium pratense, oli runsaasti isoina mättäinä. Viime päivien sateet olivat lannistaneet ainakin päivänkakkarat, niiden kukinnot olivat kovasti kärsineen näköisiä. Eli nyt saisi jo sateet väistyä ja lämmin kesä lopulta alkaa. 
Ai niin, blogille on nyt avattu oma instatili. Lisäilen sinne myös sellaista kuvamateriaalia, joka ei päädy blogiin asti. Käyhän ihmettelemässä :)
Tässä lomaillessa menee päivät jo vähän sekaisin, mutta perjantaihan se jo on. Joten ihanaa viikonloppua - aurinkoisempaa sellaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti