maanantai 11. heinäkuuta 2016

Päiväretki Lapakistoon

Toinen lomaviikko starttasi mukavasti päiväretkellä Lapakiston luonnonsuojelualueelle. Lähdin matkaan hyvän ystäväni kanssa ja matkalla kohteeseen haimme retkiseuraksi isäni Essi koiruuden. Reppuun oli pakattu evästä: voileipiä, vettä meille ja koiralle (tosin koira joi enemmän puroista ja järvestä), makkaraa, sipsejä, termospulloon kahvia ja mustikanpoimintaan keruli sekä muovikipot. Olimme mielestämme muistaneet kaiken tarpeellisen.

Lapakistojärven rantaan johtaa esteettömyyspolku, jota pitkin pääsee kulkemaan myös pyörätuolilla.

Järven rantaan on rakennettu grillaustasanne, jonka vieressä oli vaja täynnä polttopuita. Näkymät järvelle oli kauniit ja paikka tunnelmaltaan rauhoittava. Vaikka ei patikoimaan lähtisikään, niin tässä on mukava piipahtaa grillaamassa.

Essi otti retkestä kaiken irti nuuskien luontoa ja tutkien maastoa sellaisella innolla että oli kyllä hauskaa seurata sen riehakasta menoa :)

Pitkäjärven reitiltä löytyi nuotiopaikka, joka oli sijoitettu korkealle kallion päälle. Sieltä oli upeat maisemat järvelle. Paikalle päästyämme totesimme yhteen ääneen että jes! Nyt nuotioon tulet ja makkarat grillaukseen. Hetken aikaa hiljaisina reppuja kaiveltuamme molemmille heräsi sama kysymys. – Oisko sulla tikkuja? No eipä niitä löytynyt kummaltakaan. Päätimme tutkia nuotiopaikan puuvajan uteliaana, josko sieltä löytyisi jonkun jättämä edes pienen pieni tulitikkurasia. Ei löytynyt. Damn! Jäimme kuitenkin nuotiopaikan läheisyyteen keräämään mustikoita. Hetken päästä paikalle saapuikin retkelle paremmin varustautunut perhe. Saimme makkarat grillattua mukavan jutustelun kera.

Pitkäjärven reitti laskeutui lopulta Sammalistonsuon näköalatasanteelle. Pidimme tässä pienen tauon seuraten huvittuneena kuinka koira vähät välitti kulkureiteistä ja mulahteli kulkiessaan suossa innosta puhkuen. Tästä reitti jatkui leveää tietä pitkin parkkipaikalle, joka oli muutaman sadan metrin päässä.

Mustikoita keräsimme sen verran, että päivä päättyi kahvihetkeen, jonka kruunasi  itse tehty mustikkapiirakka. Ja niitä mustikoita oli paljon! Päivä oli tosi kiva ja suunnitteluun jäi jo seuraava patikointireissu. Mukavaa viikon alkua itse kullekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti