perjantai 5. elokuuta 2016

Asetelmissa peltosaunio ja ruiskukka

Ulkona oli tänään sää jota voisi kutsua, noh, hautovan kosteaksi. Töistä Lahteen päästyäni ilma oli raikastunut ja viileä juuri ohi menneen sateen jäljiltä. Ihana on se raikkaus jonka sade tuo tullessaan!
Tämä postaus käsittelee kukka-asetelmia, joihin olen tämän kesän aikana hurahtanut aika lailla täysin. Instagram on tulvillaan esimerkkejä ihanista kukka-asetelmista, joita olen selannut sormi puhelimen näytöllä viuhtoen, sydän-nappia painaen ja huokaillen. Kivointa on se, että sieltä löytää tietoa ja vinkkejä siitä mitä itse voisi tehdä. Kukkien supermallina yllä olevissa kuvissa toimii peltosaunio, Tripleurospermum indorum. Siistin kukkien varsista tillimäiset lehdet pois, jotta kukat pääsisivät kunnolla oikeuksiinsa. Takana oleva ikkunankarmi tuo mielenkiintoa taustaan ja kolmiomallia hain tässäkin asetelmassa.


Kesäinen tunnelma välittyy, jos kuvaan saa luotua auringon kirkkautta ja lämpöä. Auringon mukana varjot tulevat luonnostaan ja niitä olen tässä vain hieman häivyttänyt. Varjot ovat siis ihan ok. Tätä asiaa olen itselleni yrittänyt tolkuttaa, kun aloin alkukesästä kammoksua kirkkaassa auringossa otettuja kuvia. Varjot tuovat kuvaan sitä tunnelmaa ja fiilistä, jota kuluvaan vuodenaikaan otetulla kuvalla halutaankin viestiä. Auringon valon voimakkuus muuttuu kesän kuluessa paljon. Alkukevään kirkkaus voi olla liikaa, mutta heinäkuun lopun aurinko on jo paljon lempeämpi ja toimii kuvausvalona huomattavasti paremmin.Löysin Lahden torin elomarkkinoilta kesäkukkamyyjien myyntikojut ja (yllättäen) olin heti myyty. Ostin mukaan ruiskaunokin, Centaurea cyanus, sekavärisen kimpun. Kuvasin saman asetelman kahden erilaisen taustan kanssa. Johtuu varmaan syksyn läheisyydestä koska tykästyin tähän alimmaiseen, jossa on lämpöisemmät värit :) Erilaisilla kuvaustaustoilla saa todellakin aikaan ihan erilaisen tunnelman.

Ihanaa viikonlopun alkua sinulle. Nautitaan ja fiilistellään kesää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti