maanantai 30. huhtikuuta 2018

Pihapiiri ihastutti kasvirunsaudellaan

Lahden Pihapiirimessuille oli kerääntynyt ilahduttavan runsaasti paikallisia puutarha- ja kukkayrittäjiä ja se todella näkyi messujen yleisilmeessä. Ihanaa vehreyttä ja kauniita kukkia tulvi esille käytävien varsilla, taimikauppa kävi ja puutarhavinkit kelpasivat messuvieraille. Puutarhaharrastuksen kasvu näkyy näilläkin messuilla, jotka ovat kasvaneet vuosi vuodelta.
Yleiskoristelussa oli käytetty paljon erilaisia heiniä ja yrttejä. Kukista mukaan oli otettu orvokkia ja muurinkelloa, jotka oli sijoitettu näyttäviksi ryhmiksi.
Kukka- ja sisustus Neilikan kaunis osasto ei jäänyt huomaamatta. Paikka oli erinomainen heti sisääntulon vieressä. Romanttinen ja valuva kukka-asetelma oli upea katseenvangitsija ja seinälle ripustettu neilikkanäyttely sopi kaupan teemaan. Seinältä jokainen löysi varmasti oman suosikkivärinsä.
Parvekenäyttely oli pieni pettymys. Toivoisin, että puutarhamessuilla käytettäisiin aitoja kukkia, yrttejä sekä kasveja jokaisella osastolla. Kierrätysaiheesta kuitenkin iso plussa. Jos ajelet Lahdessa, niin käy ihmeessä kurkkaamassa mitä Kierrätyspaikka Kujalassa on tarjolla. Käytetyt tiskialtaat on ihan superkivoja taimipöytiä ja hinnat ei siellä päätä huimaa :)
Yrtit tekivät hyvin kauppansa. Taimet olivat vielä sen verran pieniä, että päätin jättää omien yrttien hankkimisen toukokuulle. 
Kuhina kävi myös mehi- ja kivikkokasvien myyjillä. Parasta messuilla on, että myyjään saa heti kontaktin ja tietoa löytyy, sillä myyjät ovat usein myös kasvattaneet myytävät kasvit. 
Versoja Vaahteramäeltä -blogin ihana Riina oli tuonut messuille oman supersöpön osaston. Tähän oli pakko pysähtyä ja jäädä ihastelemaan sekä juttelemaan. Todella kiva, että blogi edellä tullaan esille ja samalla esitellään omaa osaamista. Iso peukku tälle! (Pitäsköhän munkin..??)
HUONE ett RUMin osasto pysäytti jälleen kerran. Osastolla kävi sellainen hyörinä, että pääsin ottamaan kuvia vasta hieman ennen messujen sulkeutumista. Heidän tyyli on aivan superihana ja aina niin ajassa mukana - oikeastaan edelläkin. Heiltä on kiva bongailla uusimmat kasvitrendit.
Pionin ja Piirongin pienet koristepullot roikkuvassa karusellissa olivat juuri sitä mitä olen hakenut. Noihin saa vaikka mitä ihanaa kukkivaa esille, ihan vuodenaikojen mukaan. 
Paikallisten kukkakauppiaiden kevätnäyttelyn teemana oli Vappukarkelot. Mielestäni kaksi parhainta toteutusta olivat Kukkapiin rento farkkuteema ja Kukka- ja sisustus Neilikan "Pappamopolla vappubaanalle". Huumorihan on se kaunein kukka :).
Vanhoja räsymattoja ei kannata heittää pois. Ne sopivat täydellisesti vallalla olevaan mummolatrendiin ja niitä voi käyttää esimerkiksi tilanjakajina tai taulujen taustoina.
Sommittelun silmäkarkkia. Tuotteet mätsäävät ihan täydellisesti toisiinsa. Me like!
Kallat on kivan ryhdikkäitä ja helppohoitoisia kasveja. Tumma väri sopii hyvin vaaleaan, selkeälinjaiseen sisustukseen. Näitä soisi näkevän enemmänkin.

Lahden Pihapiirimessut on lämminhenkinen tapahtuma, jossa näkyy hienosti yhteistyön ja yrittäjyyden kädenjälki. Upeaa työtä olitte tehneet - kiitos elämyksistä!


Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä kanavista:Kevätterkuin,
Pia

4 kommenttia:

 1. Ihania messukuvia ❤ Oli tosi onnistunut tapahtuma!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihana postaus ja ihanat kuvat! 💚
  Ja kiitos kauniista sanoistasi!
  Oli myös niin kiva tavata ekan kerran livenä ja nähdä kuka on upeiden kuvien takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Samoin! Ihailen kovasti sinunkin kuvia ja sitä superkaunista kasvihuonetta :)

   Poista