sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Parvekeideoita Kevätpuutarhasta 2/2

Parveketuunajille Kevätpuutarha tarjosi ideoita erilaisilla tyyleillä toteutettujen malliparvekkeiden kautta. On todella hienoa, että luonnollista kokoa olevat mallipihat-, terassit ja parvekkeet ovat tulleet yhdeksi osaksi puutarhamessuja. Tuotteet on parasta nähdä niiden luonnollisessa ympäristössä ja vielä niin, että kasvit ja tuotteet luovat yhdessä kauniin ja myyvän kokonaisuuden. Malliparvekkeet herättävät kuluttajan kiinnostuksen, luovat trendejä ja helpottavat suunnittelua. 
Oi amppelit! Niitä on näkynyt jo jonkin aikaa ja niiden käyttö tuntuu vain lisääntyvän. Amppeleilla oli koristeltu myös messuosastoja - mikä on kätevää kun kasvit saa helposti roikkumaan seinälle. Tykkään itse amppeleista juuri sen takia, että kasvit nousevat valoon ja tuovat vihreyttä ja kauneutta katseen korkeudelle.
Maanläheiset värit ja pyöreän muodon toisto toimivat hyvin yhdessä. Parvekkeen seinälle on usein vaikea keksiä mitään laitettavaa. Poraamalla koukkuja katonrajaan, niistä voi laittaa roikkumaan kransseja, amppeleita, kuivakukkia, tauluja tai mitä nyt suinkin haluaa. Kuvan eukalyptuskranssit myös tuoksuvat ihanasti.
Tykkään ajatuksesta, että parveke on ikäänkuin kodin tai terassin jatke ulos asti. Siksi leikkokukat sopivat myös parvekkeen pöytien koristeluun ja kauniiden yksityiskohtien luomiseen. Pieniä lasipulloja ja erilaisia maljakoita on kiva yhdistellä keskenään sekä asetella niihin omaan tyyliin ja väriin sopivia kukkia.
Hyötyviljelijän parvekkeella ovat sulassa sovussa niin kukkivat kasvit, yrtit kuin vihannesten taimet. Tällä parvekkeella multa saa roiskua räsymatoille ja elämisen jäljet näkyä. Pääosassa ovat kasvit ja niiden hyvinvointi. Sadonkorjuun aikaan vihannessatoa hyödynnetään ruoanlaitossa ja keittiössä duunataan uusia reseptejä. Todellinen puuhastelijan paratiisi.
Urbaanin kaupunki-ihmisen parvekkeen näyttävin yksityiskohta on upea, elävä kasviseinä. Viidakkomainen tunnelma syntyy isolehtisistä viherkasveista ja saniaisista.
Tämä parveke voisi olla nuoren surffaritytön rento oleskelutila, jossa vietetään aikaa kavereiden kanssa hengaillen. Värikkyys, ennakkoluulottomuus sekä ripaus kierrätystä ja oman käden jälkeä tuo tilaan omaleimaisen ilmeen. Takana oleva kangasseinä isolla lehtikuosilla on näyttävä, tuota ideaa voisi itsekin hyödyntää.
Kasvitieteilijän malliparveke oli ihan ehdoton oma suosikki. Kuumalle eteläparvekkeelle sopivat hyvin erilaiset kaktukset, jotka ovat nyt trendikkäitä. Vanhaa ovea olen etsiskellyt, samoin kuin noita ihania, käytettyjä maalarin puisia tikapuita. Kierrätys näkyi vanhoissa saviputkissa, joihin oli aseteltu mehikasveja. Maanläheiset sävyt miellyttivät silmää. Aivan ihana kokonaisuus!
Näytillä oli myös tummaa väriä, ryhdikkyyttä ja kuumuutta kestäviä, helppohoitoisia kasveja. Terrakottaruukkuja oli paljon ja niiden väreihin sointuva vaaleanruskea hake sopii mitä parhaiten multatilan peittäjäksi.
Parveke voi olla myös täysin ilman kukkia, sillä viherkasvit tuovat tilaan tarvittavaa vehreyttä.
Yksi tämän kevään must have -hankinta on myös rungollinen oliivi- tai yrttipuu. Niitäkin näkyi messuilla paljon.


Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä kanavista:Keväisin terkuin
Pia4 kommenttia:

 1. Näitä on mielenkiintoista silmäillä. En päässyt käymään itse messuilla, mutta onneksi ideoita jaetaan blogeissa jälkikäteenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muutens. Ja täältä löytyvät sitten myöhemminkin :)

   Poista
 2. Nuo parvekkeet olivat kivoja. Ehkä jopa kivoin juttu messuilla.

  VastaaPoista