maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kevätpuutarhasta ihania ideoita ja kukkarunsautta 1/2

Kevätpuutarhamessut Helsingin Messukeskuksessa on meille puutarhaihmisille ihan ehdoton startti kevääseen. Pääsin paikan päälle eilen ja kiertelin huokaillen sekä ihastellen taidokkaita kukkasidontatöitä, stailauksia ja yleiskoristelualueen runsaita kukka-, pensas- ja puuistutuksia.

Puutarhamessuilla huomaan keskittyväni aina siihen, miten kukat ja kasvit on tuotu esille. Erilaiset rakenteet, ruukut, katteet, tekstiilit ja toinen toisiinsa sointuvat värit muuntuvat ammattilaisten käsissä upeiksi kokonaisuuksiksi. Silmäkarkkia ja ideoita tällaiselle kukkahullulle olikin tarjolla niin runsaasti, että jaan kuvat kahteen eri postaukseen. Tässä postauksessa keskityn siihen mitä yleistä ihanaa kiertelyn aikana tarttui kuviin. Toiseen postaukseen esittelen messuille rakennetut, aivan huikeat ideaparvekkeet.

Yleiskoristelualueen Cottage Garden -tyylinen oleskelualue oli tyylikäs kokonaisuus. Nurkassa sijaitseva terassiryhmä oli vapaata istuskelua varten. Cottage Gardenin tapaan istutuksissa oli käytetty paljon ruusuja. Keväistä tunnelmaa toivat runsaat tulppaani-istutukset. Puksipuut veivät myös ajatukset Englantiin ja vaaleat jouluruusut olivat ryhmässä reunimmaisena keventämässä. Kaunista!
Lasigalleriassa oli esillä Suomen Kukkakauppiasliiton järjestämien kilpailujen ja kukkasidontanäytösten satoa. Galleriassa oli parhaillaan meneillään ammattilaisten sitomien kukkakimppujen huutokauppa ja monet upeat kimput löysivät tiensä uuteen kotiin ja myös työpaikoillekin.
Vai mitä tuumaat tästä? Kyllä kelpais! 
Kauniisti kotimaisen osastolla esiteltiin kotimaisia ruukkukukkia ja sainkin monia hyviä vinkkejä niiden esillepanoon. Osastolla oli käynnissä "Mikä on sinun tyylisi" -aiheinen instakisa, johon tottakai otin osaa. Omassa kategoriassani tämä hortensia-aiheinen tyylikkään rauhallinen kokonaisuus tuli toiselle sijalle.
Oma suosikkini oli #viola. Kaunis vihreä tausta, jonka kanssa kimppaan oli kerätty maanläheistä ruskeaa. Vähän sinistäkin vilahtaa ja kokonaisuus on täydellisen yhteensointuva kirjoineen, ruukkukukkineen ja tekstiileineen. Oijettä.
Väriä rakastaville oli rakennettu retrohenkinen kiinanruusuista ja begonioista tehty kokonaisuus. Tämä oli hauska!
Ihqut paavalinkukat eli StPauliat kurkkii laatikosta. 
Yleiskoristelualue oli koristeltu fantasiamaailma Liisa Ihmemaassa -teemaan. Alue käsitti kolme lampea, joista kuvassa Teekutsut -vesialue. Aluetta oli koristeltu tulppaaneilla, havupuilla, ruukkukukilla ja kukkivilla pensailla. Kaninkolokin löytyi peilisaleineen. Tästä kokonaisuudesta lapset tykkäsi erityisesti.
Piironkilähde keräsi paljon ihmettelijöitä. Ihmemaassa kaikki on mahdollista - eikös niin?
Maalla -lehden osastolla kimppuja teki aina niin ihana floristi Saija Sitolahti Järvenpään Kukkatalosta.
Pitkän talven jälkeen elävistä kukista saa energiaa ja voimaa jaksaa taas eteenpäin. Kevät on uudistumista ja lämpöisemmät ilmat tuo mahdollisuuden oleilla enemmän ulkona, seurata luonnon heräämistä ja ihmetellä sitä voimaa millä uusi elämä saa alkunsa pihoilla ja metsissämme. Nauttikaamme siitä.


Terkuin
Pia
2 kommenttia: