torstai 4. toukokuuta 2017

Viherkasveja terassille & parvekkeelle

Vihreä väri on nyt trendikäs ja mikä voisikaan olla parempi tapa tuoda vihreyttä terassille kuin viherkasvit? Ja mitä vaihtoehtoja viherkasveilla sisustamisessa onkaan! Pääsin tänään kuvaamaan floristin näyttötyötä, jossa stailattiin omakotitalon terassi upean kesäiseen asuun. Terassista tuli kaunis ja vehreä kesäkeidas erilaisten viherkasvien avulla, joita aseteltiin moneen kerrokseen. Nappaa näistä kuvista itsellesi ideat oman ulkotilan tai parvekkeen sisustamiseen.
Erilaisilla amppeleilla saa vihreyttä roikkumaan katseen korkeudelle. Himalajanposliinikukan, Hoya linearis, varret roikkuvat pitkinä ja vehreinä rennosti alaspäin. Tillandsiat eli ilmakasvit voi asetella roikkumaan häkkiin. Kirjoittelin ja kuvasin tillandsioista juttua jo aikaisemmin, lukaise lisää täältä.

Jos haluaa herättää keskustelua kesävieraiden parissa, istuta käpäläsaniainen, Davallia, roikkumaan niin että siihen saattaa otsa hieman hipaista.. ei herkille! 
Terassin pöydälle on istutettu ruukkuihin kolme sirovuoripalmua, Chamaedorea elegans, jotka viihtyvät hyvin puolivarjoisalla kasvupaikalla. 
Altakasteluruukkuun, kuvassa takana, istutettiin kaunis huiskupullojukka, Nolina recurvata. Se viihtyy myös puolivarjoisalla kasvupaikalla ja altakasteluruukku pidentää mukavasti kastelun välejä.
Upea lyyraviikuna, Ficus lyrata, on jo yksinään komea näky. 
Yrtit sopivat kesäiselle terassille mitä parhaiten. Ne viihtyvät lämpöisässä, suojaisassa ja valoisassa paikassa. Nipsaise yrttejä mausteeksi aterian tai leivän päälle: ne innostuvat kasvamaan entisestään kun niitä latvotaan. Kuvan oikeassa laidassa komeilee tuonenkielo, Aspidistra elatior, pystyine lehtineen. Takana viidakkomaista tunnelmaa tuo puistokultapalmu, Chrysalidocarpus lutescens.
Vihreälle kesäkeitaalle sopii tarjottavaksi viherjuoma. Ja kivointahan näissä kuvauksissa on se, että tarjottavat saa nauttia heti kuvausten jälkeen..

Sain tästä itselleni heti pari vinkkiä parvekkeelle vaikka tykkäänkin enemmän kukkivista kasveista. Vihreän-harmaa-musta-valkoinen sisustus on rauhallinen ja raikas. Kokonaisuus oli harmoninen ja hyvin mietitty. Näyttö meni hienosti läpi, joten nyt meillä on yksi uusi taidokas floristi lisää. Onnea Anulle!

Kasvit ja ruukut: Kukkapii
Suunnittelu ja toteutus: Anu Hyrynkangas
Tuotteet: Plantagen, Jysk, Kodin Terra, H&M HomeAurinkoista viikkoa!Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä kanavista:

7 kommenttia:

 1. Ihan super upea sisustus, tuosta näytöstä pitäisi antaa 10+. Vaikka itsekin tykkään kukkivista, niin kyllä pelkillä vihreilläkin saa todella kaunista aikaan. Taidokkaasti toteutettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli todella upea! Ja ensimmäisen kerran tulin paikalle vain kuvaamaan - ja huokailemaan - kun kaikki oli kaunista ja valmista. Tykkäsin amppeleista, lyyraviikunasta ja siitä miten värit sopivat kauniisti yhteen.

   Poista
 2. Nyt oli kyllä inspiroiva postaus. Kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Upea sisustus. Kaunista ja viihtyisää!

  VastaaPoista
 4. Hei, mistä hankit nuo ihanat lepakkotuolit? Olen yrittänyt löytää mainitsemistasi liikkeistä, mutta vielä ei ole tärpännyt?

  VastaaPoista