tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kevään merkkejä

Suuntasin tänään Ritamäen luonnonsuojelualueen vaihtelevaan maastoon kuvaamaan kevään merkkejä. Olipa todella mukava kävellä pitkästä aikaa metsässä kuunnellen samalla lintujen keväistä konserttia. Lehtometsässä oli vielä tänään aika rauhallista verrattuna siihen, mitä se on kuukauden päästä kun sadat sirkuttajat taistelevat reviiristään ja houkuttelevat puolisoaan pesintäpuuhiin.
Sinivuokot, Anemone hepatica, nousivat karikkeen seasta vanhan puun juuren takaa. Oli sen verran viileää, että nuput vasta kurottelivat varovasti kohti ilta-aurinkoa.
Polku laskeutui Vesijärven rantaan. Järvi on vielä jään peitossa mutta metsästä lumi oli jo suurelta osin sulanut.
Luonnonsuojelualueella sammal saa rauhassa peittää myös kaatuneet puunrungot, jotka on jätetty paikoilleen lahottajien ja muiden pieneliöiden kodiksi. Elämää monessa kerroksessa :)
Pajunkissat ovat avautuneet jo jonkin aikaa sitten. 
Leppä kukkii jo. Nämä norkot ovat hauskan näköisiä heiluessaan tuulen mukana.
Tiku ja Taku ovat myös heränneet talviunilta. Tämä tyyppi oli rohkeampi ja uskalsi säkättää ja heiluttaa vihaisesti häntää häiritsijälle. :)


Mitäs kevään merkkejä sinä olet huomannut?
Kivaa viikkoa!


Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä kanavista:


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! <3 En olekaan vielä havainnut sinivuokkoa tänä keväänä. Muuttolintuja on tullut bongattua aktiivisesti, ja eilen huomasin ekat leskenlehdet kotinurkilla tien varressa. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itse en ole vielä bongannut leskenlehteä. Metsässä tapasin tänään mustarastaan mutta tunnen huonosti lintuja joten en tiedä oliko muuttaja vai muuten vain vihainen tunkeutujalle :)

   Poista
 2. Ihan huikean upeita kuvia metsästä. Muuttolintuja olen myös nähnyt päivittäin taivaalla ja lintujen kevätkonserttia kuunnellut. Mutta mitään kukkivaa en ole vielä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! Kasvit odottavat vain säiden lämpenemistä puhjetakseen kunnolla kukkaan. Tulppaanitkin ovat jo nousseet maan pintaan mutta kasvu ei siitä vielä etene. Kosteutta on jo tarpeeksi joten nyt pliis sitä aurinkoa, valoa ja lämpöä :)

   Poista