sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Tunnelmia Helsingin Kevätpuutarhamessuilta

Säpinää, iloisia ihmisiä ja kukkarunsautta riitti vielä Kevätpuutarhamessujen viimeisenäkin päivänä. Muutama tunti vierähti huomaamatta tavatessa tuttuja ja tutustuessa uusiin, mielenkiintoisiin asioihin sekä ihmisiin. Halusin kuvata kukkia, trendejä ja uusia "juttuja" mitä se sitten onkaan. Sain sitä mitä hain - ellen jopa enemmän. 
Yleiskoristelualueen näkyvimpiä kukkia olivat upeat, monenkirjavat tulppaanit. Suomi100-vuotta teemaan liittyen alueelle oli myös istutettu kunttaa, havuja ja iki-ihania kieloja. Kielot olivat istutusalueellaan täydessä kukassaan. Niihin hurmaantui myös moni muukin messukävijä, sillä huokauksia ja ihasteluja kuului ympäriltä niitä kuvatessa :)
Kauniit kirsikan edit: ruusumantelin kukat pysäyttivät yleiskoristelualueelle sijoitetun kasvihuoneen reunamilla. Tämän kaulassa oli lappu, jonka mukaan lajike oli Prunus triloba. Huokailtavan ihana tapaus.
Kauniisti kotimaisten kukkien osastolla oli esillä runsaasti ajankohtaisia tetenarsisseja sekä tulppaaneja. Osastolla sai myös testata piileviä floristin taitojaan ja tehdä kimpun kotimaisista tulppaaneista ja erilaisista trendikkäistä vihreistä lisukkeista. 
Messuilta oli todella ilahduttavaa löytää uusi, Espoossa sijaitseva GardenLiving puutarhojen suunnitteluun, pihapalveluihin, kukkiin sekä puutarhakasveihin erikoistunut yritys. Leikkokukilla ja erilaisilla lasimaljakoilla koristeltu puutarhan pöytä veti heti puoleensa ja reippaat sekä asiantuntevat naiset osastolla osasivat heti kertoa mistä oli kyse. Tästä kuullaan varmasti myöhemmin lisää. Tykkäsin!
Plantagenin osastolla kukat oli nostettu kivoihin pallomaisiin häkkeihin. Ihastuin myös Kotipuutarha-lehden osastolla villipelargonin, noh, juurikin siihen villeyteen ja vaatimattomuuteen.
On ihana nähdä puutarhamessuilla myös pienyrittäjiä, joilla on oma selkeä visio ja intoa omaan tekemiseen. Eco Deco Greenin tytöt ovat erikoistuneet somiin mehikasviasetelmiin. 
Lasigalleriassa maailman huippufloristien tekemiä kimppuja kaupattiin ihanan Pirjo Kopin juontaessa. Upeita kimppuja pääsi uuteen kotiin jopa vain 20 euron hintaan (!).
Ehdin vielä kiertää messujen luomuoruokaosaston, jossa huomion vei kotimaassa viljellyt NAMS-tomaatit. Nyt on tapahtunut jotain mitä olen kovasti odottanut: tomaattien mukana tulee myös maku! Nämä olivat aivan superhyviä. Löytyvät rasiatuotteena hyvinvarustetuista ruokakaupoista ja mun kauppakorista jatkossa.
Kivaa alkavaa pääsiäisviikkoa!


Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä kanavista:

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia jälleen. Tuo ruusumanteli on niin ihana, sellaisen kun saisi omaankin pihaan. Kaikenlaisia ihania juttuja oli löytänyt messuilta, kiitos kuvamatkasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon korjauksesta! Mietinkin sen suomenkielistä nimeä. :)

      Poista