torstai 22. joulukuuta 2016

Kransseja lahjaksi

Yhteistyössä: Kukkapii, Lahti 

Näin joulun alla on kiva askarrella jotain pientä lahjaksi ihan itse. Halusin tehdä simppelin, ajanmukaisen ja helpon "jonkun jutun" kasveista tai kukista lahjaksi ystävälle ja siskon sekä veljen perheille. Aikani pinterestiä, instagramia ja joulun aikakauslehtiä selatessani ihastuin leikkovihreistä tehtyihin kepeisiin kransseihin. Havujen sijaan näihin kransseihin valikoitui nyt iso- ja pienilehtistä eukalyptysta ja muutama skimmian oksa.
Toispuoleiset kepeät kranssit ovat nyt supertrendikkäitä ja todellakin NIIN ihania! Näitä ei ole vaikea tehdä ja tähänkin versioon (yläkuva) riitti kaksi eukalyptyksen oksaa ja kolme skimmian kukintoa. Kranssin pohjana on 2mm rautalankaa, josta pystyi helposti taivuttamaan ympyrän. Sitomiseen voi käyttää vähän kevyempää rautalankaa.
Asettelin valmiit kranssit parvekkeelle roikkumaan ja odottamaan pakkausta.
Sydänkranssin pohja on ostettu valmiina Sinellistä. Tähän samaan pohjaan tein kesällä vaalean kranssin siankärsämöistä. Postaus löytyy täältä. Nyt käytin kasvina aivan ihanaa, pienilehtistä eukalyptusta, eukalyptus parvifoliaa
Kranssi saa olla huolettoman näköinen ja se tekee siitä vain entistä mielenkiintoisemman. Parhaiten leikkovihreäkranssiin sopii pienilehtiset kasvit, joiden oksat ovat taipuisat. Olisi myös hyvä, jos kranssiin käytettyjen kasvien lehdet kuivuvat nätisti niille sijoilleen. Silloin kranssista on iloa pitkään.

Kysy rohkeasti kukkakauppiaaltasi suosituksia kranssin kasveiksi. Kukista esimerkiksi morsiusharso sopii erinomaisesti ja sitä saa myös värjättynä. Katselin myös hopeanväriseksi spreijattua sinipiikkiputkea sillä silmällä, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Ja jos käytät eukalyptyksen oksia, saat lehtien mukana myös vienon ja raikkaan tuoksun!Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä linkeistä:
2 yötä jouluun!


Pia12 kommenttia:

 1. Ihanat!<3<3<3 Oi, oi!<3 Haluaisin ehtiä solmimaan uuden kranssin etuoveen, vaikkei meille ole edes vieraita tulossa. Mietin puolukanvarvuista...niitä on tuolla metsässä varmasti näkyvissä.:) Katsotaan ehtisinkö huomenna!
  Tässä olisi taas Kukkailotteluun mainio postaus.;) Linkki on auki jo nyt, ja tiistai-iltaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukanvarvut sopii kranssiin ihan superhyvin! Hyvä idea! Niin ja ihanaa joulua teille sinne mansikkatilan maille <3 /Pia

   Poista
 2. Miten mainioita! <3 Eukalyptus ja epäsäännöllinen/toispuolinen muoto näyttäisivät tosiaan olevan muotia tämän joulun kransseissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä kivoja. Ja tämä askartelu sopi tälläiselle vähän huolettomallekin tekijälle :)

   Poista
 3. Kaunista! Sinulla on kiinnostava blogi, joten liityin samalla lukijaksi :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita!
  Hyvää joulua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihan valtavan hienot! Ja ihana blogi, pitää heti klikata lukijaksi. :) Oikein hyvää joulua ♥

  VastaaPoista
 6. Täytyi tulla kurkistamaan, mistä Taina lahjani idean löysi ;)
  Ihania juttuja <3

  VastaaPoista