torstai 29. joulukuuta 2016

Katsaus vuoteen 2016

Ylihuomenna juhlitaan vuoden vaihtumista, joten nyt on hyvä hetki muistella mitä kaikkea tänä vuonna on tullut puuhasteltua. Näitä kuvia selatessa totesin, että todella paljon kaikkea kivaa on tapahtunut toukokuusta lähtien, jolloin blogin perustin. Blogi on myös kätevä päiväkirja: täältä on helppo tarkistaa mitä kukkia olen kuvannut ja ennenkaikkea miten olen kuvannut. Eli tämä toimii myös hyvänä oppimispäiväkirjana :)
Toukokuun alussa muistettiin äitiä ja keräsin kimpun valkovuokkoja ja kielon lehtiä postausta varten. Tein myös ensimmäiset kesäkukkaistutukset, joihin käytin erityisesti tummalehtisiä kasveja ja kukkia. Ja yrttejä pitää olla, tottakai. Kotipuutarhan VERSOO-kevätmarkkinoilta tarttui mukaan kasvi jos toinenkin. 
Kesäkuu on mun supersuosikkikuukausi. Puut ja pensaat kukkii, on valoisaa ja ihana kesä! Keräsin syreenin oksia asetelmaan ja sain pensastuen paikoilleen parvekkeelle. Kävin läheisellä niityllä ja poimin luonnonkukkia tunnistettavaksi. Pionit aloittivat kukintansa juhannuksen tienoilla oikein rytinällä hellesäiden jouduttaessa kukintaa. Vaalea kranssi valmistui somistamaan kesäistä parveketta.
Heinäkuussa parveke sai uusia kasveja sekä ruukkuja. Tein pientareen kukista asetelman roikkumaan puuhun sekä lasipulloihin vanhaan laatikkoon. Kävin ystävän kanssa retkellä Lapakiston retkeilyalueella ja keräsimme mustikoita, joita oli todella runsaasti tänä vuonna. Harjoittelin myös asetelmakuvausta ihanilla uusilla puotilöydöillä.
Oi elokuu. Aurinkoa, kukkia ja auringonkukkia! Pääsin Hirvihaaran kartanolle kuvaamaan upeaa puutarhaa sekä syksyn kukkia. Herkkä morsiusharso sai myös ihan oman postauksensa.
Syyskuu toi mukanaan syyskukat ja upeat syksyn värit. Tykästyin kestäviin krysanteemeihin ja ostin torilta hajuherneen kukkia.
Lokakuussa kuvasin tillandsioita ja muita leikkokukkia sekä istutin ruukkuun kukkasipuleita. Syksy toivotettiin tervetulleeksi.
Marraskuussa pääsin vihdoin kuvaamaan joulua ja joulun kukkia. Superkivaa! Olin myös mukana Kukkapiin joulunavauksessa sekä Kauppapuutarhaliiton joulukukkien mediatilaisuudessa.
Joulukuussa kuvasin lisää joulun kukkia - nyt kun ne kunnolla aukesivat. Kuvasin Lahden joulukylän tunnelmia sekä askartelin kransseja jouluviemisiksi.

Kaiken kaikkiaan on ollut ihana kukkavuosi ja mukava aloitus blogilleni. Viime kuukausina olen oppinut paljon valokuvaamisesta, kuvien käsittelystä ja tehnyt sekä kuvannut paljon sellaista mitä ilman blogia en olisi päässyt tekemään. Tästä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin. Ensi viikolla kuvaan tulppaaneja ja eiköhän jossain vaiheessa myös ensimmäiset esikot pääse linssin eteen.


Kiitos teille blogin lukijoille myös tästä vuodesta ja ihanaa sekä onnekasta Uutta Vuotta 2017!
Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä linkeistä:4 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä todeta että osaat kuvata taitavasti. Noista kuvistasi voisi tehdä vaikka kalenterin. Innolla odotan uusia postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana! Tämä postaus sai aikaan paljon uusia ideoita ja päivätkin pitenevät koko ajan joten valokuvaus helpottuu. Kiva kun seuraat! /Pia

   Poista
 2. Ah, miten kaunista!<3 Näissä on kivoja ideoita, jotka täytyy laittaa itselle muistiin, kuten tuo valkovuokot + kielon lehdet. Ihana kimppu!<3 Jos noista pitää suosikkeja poimia, niin jostain syystä erityisesti marraskuu ja toukokuu tuntuvat puhuttelevan minua.:D

  Tulehan Kukkailotteluun, jotta muutkin löytävät nämä sun hienot kuvat!<3
  Onnea ja iloa vuodelle 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuu oli myös oma suosikki, siinä jotenkin kaikkien kuvauskohteiden värit mätsäsi hyvin yhteen. Pitäisi ehkä suunnitella ensi vuodelle jokin teemaväri yhdelle kuukaudelle, esim vain valko-vihreää. Paljon iloa ja ideoita myös sinulle uudelle vuodelle!

   Poista