torstai 15. joulukuuta 2016

Tunnelmia Lahden joulukylästä

Kävin tänään ihmettelemässä Lahden joulukylän tunnelmia ja harjoittelin samalla kuvaamista erilaisissa valo-olosuhteissa. Ajoitin visiitin kello kolmen tienoille jotta ehtisin kuvata päivänvalossa, hämärtyvässä illassa ja pimeässä. 
Turuilla ja toreilla kuvatessa on omat haasteensa. Ihmisiä saa kyllä kuvata julkisella paikalla, mutta pyrin siihen, että ihmiset eivät ole kuvissa helposti tunnistettavissa. Joulukylä ilman ihmisiä olisi myös hieman tyhjä ja kolkko paikka. 
Myyntikojut ovat tänä vuonna sijoitettuna säteittäin torin kuusen ympärille. Kinnarin tilan tuotteet ovat houkuttelevasti esillä.
Tulevat MM-kisat olivat saaneet myös oman kojunsa. Sen koristeet olivat kärkimonoja ja hiihtäjiä vailla :)
Jouluiset sisustustuotteet vetivät ainakin minua kameran kanssa puoleensa.
Hämärän laskeuduttua tunnelma muuttui ja jouluvalot toivat torille ihanasti tunnelmaa. Hetki ennen pimeyttä on aina jotenkin taianomainen.
Kukkakojun luukulle pysähtyy moni kulkija joulun aikaan. Niin ja saatiinhan tähän valokuvauspostaukseen kukkiakin mukaan..
Pimeys laskeutui ja lukuisat joulun valot pääsivät kauniisti esille. Kameran automaattitarkennus toimi pimeässäkin moitteetta, sillä torin yleisvalaistus on hyvä. Tästä on kiva jatkaa, harjoittelua ja opettelua kuvaaminen todellakin on. Ja aina voi kehittyä paremmaksi ja opetella uusia juttuja.Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä linkeistä:
9 yötä jouluun!


Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti