torstai 6. lokakuuta 2016

Tyylikäs sinisarjan siemenkukinto & kisukevennys

Sinisarja, Agapanthus sp. on upea perenna, jonka huiskilomaiset vaaleansiniset tai valkoiset kukat ulottuvat korkealle ja isona kukkaruukkuryhmänä se on todella näyttävä kesäkukka. Ulkona se ei kestä suomen talven yli, mutta kasvin juurakot voi talvettaa viileässä kellarissa ja istuttaa uudelleen seuraavana keväänä.
Esittelen tässä sinisarjan siemenkukinnot leikkoversiona. Näitä ehkä vähän erikoisempia ihanuuksia voi löytää hyvin varustetuista kukkakaupoista sellaiselle joka kaipaa vaaleaan sisustukseen tummaa, graafista kontrastia.

Sinisarjan tummat siemenkukinnot ovat niin isoja, että ne menevät isossa kimpussa helposti toistensa lomaan. Silloin siemenet saattavat irrota kukkaperistä, joten näitä on syytä käsitellä hellävaroen niinkuin tietysti kaikkia leikkokukkia. Mutta tuo huiskilo oli vaan niin ihanan pehmoinen, että sitä oli ihan pakko hypistellä..

Laaduntarkkailija asemissaan. Asettelu ja väkrääminen on Kassun mielestä supermielenkiintoista. Onhan se kiva kun askarrellessa on kaveri mukana, joka saa helposti kiinni vaikka silkkinauhan päästä ja aloittaa rallin ympäri yksiötä purkaen koko paketin. Sitten menee ilta keriessä nauhaa takaisin ja taistellessa siitä kumman nauha tässä olikaan kyseessä.. 


Pientä väsymistä jo havaittavissa..
Lopulta väsy voitti. Mamin tärkeä otti pienet nokkaunet sillä aikaa kun latasin kuvia koneelle.

Olen niin inspiroitunut ulkona vallitsevasta upean aurinkoisesta ja värikkäästä syyssäästä, joten loppuviikosta blogiin tulee vielä syksyn kukkien ja värien hehkutusta asetelmissa. Roikkuvaa ja värikästä väkräilyä on myös kehitteillä.

Postailen instaan myös kuvia, jotka ei sillä hetkellä blogiin asti päädy joten käyppä sielläkin kurkkimassa.

Kiitos kun seuraat :)

 /Pia & Kassu.

Näistä linkeistä pääset seuraamaan blogia myös Facebookissa ja Instagramissa 

2 kommenttia:

  1. Komea on kukka, mutta komea on kisumisukin! Onkos hän norjalainen metsäkissa? Muistuttaa kovasti mun lapsuuteni norjalaista metsäkissaa, joka oli kyllä melkoinen persoona hänkin. :)

    VastaaPoista
  2. Moikka, Kassu kiittää! Hän on ihan tavallisesta maatiaiskisupentueesta haettu ja voi olla niin että isukki oli tuollainen samanlainen ja emo oli ihan normi raidallinen ja lyhytkarvainen tapaus. Tai mistäs näitä tietää, mutta Kassu oli pentueen ainut kokoharmaa ja pitkäkarvainen. Juu, ja luonnetta hällä löytyy kyllä :)

    VastaaPoista