torstai 27. lokakuuta 2016

Tillandsia hurmaa erikoisuudellaan

Tillandsiat eli ilmakasvit ovat Amerikan trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla kasvavia päällyskasveja, joita tavataan noin 400 erilaista lajia. Nämä ovat nousseet nyt suosioon kodin vihersisustajina ja ajattelin esitellä tämän ihanuuden heti kun se vain kohdalle osuu.
Tykästyin näihin kolmeen pienokaiseen kokonsa sekä noiden ihanien punasävyisten lehtien vuoksi. Lajiketta en tiedä, sillä nyt ostopäätös syntyi ihan vaan hetkessä näihin ihastumalla. Tillandsioista on tehty myös kirja nimeltään Air Plants - The Curios World of Tillandsias, kirjoittajana Zenaida Sengo. Linkki vie Amazonin kirjakauppaan, jos haluat vaikka käydä tilaamassa opuksen ja perehtyä asiaan syvemmin.
Kasveina nämä ovat helppoja. Mullan kanssa sotkeminen jää pois ja kasvit voi kotona asetella vadille kivien päälle tai roikkumaan ikkunaan trendikkääseen lasipalloon. Todella kivan ja luonnonmukaisen asetelman saa, jos hankkii isoja kaarnanpaloja ja asettelee nämä niiden päälle ikäänkuin puun rungolle hengailemaan.
Pyöreä lasimalja jonka pohjalla on kiviä ja kaarnaa oli haaveissani näille kodiksi, mutta sellaista lasimaljaa minulla ei sattunut olemaan. Tillandsiat rakastavat luonnonvaloa, joten sijoituspaikka kannattaa etsiä läheltä ikkunaa.
Subtropiikissa ilmakasvit saavat tarvitsemansa veden ilmasta, jonka kosteuspitoisuus on suuri. Kotioloissa näitä voi sumutella tai upottaa veteen kerran tai kaksi viikossa pariksi tunniksi kerrallaan. Kuvan asetelman hoidoksi riittää kivien ja koko vadin sumuttelu aamuisin. Hyvällä hoidolla tillandsian voi saada myös kukkimaan.
Kasvimaailman erilaisuus on hämmästyttävä ja on hienoa että tällaisia erikoisuuksia putkahtelee esille, ihan trendiksi asti. Tykkään tällaisista kyllä ihan superpaljon.Viikonloppua kohden mennään, jes - jes!


Pia


Blogia voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti