lauantai 8. lokakuuta 2016

Komeamaksaruoho asetelmassa

Komeamaksaruohot, Sedum, kukkivat parhaillaan näyttävästi. Kiitos siskolleni, että sain napata pari muhkeaa kukkavartta hänen puutarhastaan kuvausta varten. Tosin kukkia oli niin paljon että parin oksan katoamista ei edes huomannut vaikka yhden kukinnon halkaisija oli huikeat kymmenen senttiä! Nämä ovat upeita syksyn kukkijoita, jotka eivät viileitä syyskelejä hätkähdä.


Pienet, ruusunpunaiset ja tähtimäiset kukat sijaitsevat tiiviissä viuhkoissa varsien latvoissa. Varret ovat tanakat, pystyt ja väriltään kellertävänvihreät. Lehdet ovat soikeat ja nahkeat maksaruohoille tyypilliseen tapaan. Kasvualustaksi maksaruoholle sopii ravinteikas ja syvämultainen, hyvin salaojitettu maa. Kasvattaminen onnistuu kesäkauden myös parvekkeella tai terassilla ruukussa, niinkuin useimpien perennojen. Tosin syksyllä tulee vastaan se ikuisuuskysymys talvettamisesta: minne ruukut voisi viedä talven ajaksi suojaan?

Komeamaksaruohon maljakkokestävyys on hyvä, ne kestävät maljakossa viikkoja jos vain muistaa vaihtaa vettä tarpeeksi usein. Otin kuitenkin sakset esille ja leikkasin kukat pienemmiksi.


Lisäsin vielä syksyisiä lehtiä sekaan ja värikäs asetelma oli valmis.

Minulla on tänään lauantaina ohjelmassa liha-lanttukukon valmistus leivinuunissa. Ekaa kertaa sen nyt teen, mutta toivotaan että hyvä tulee. Mukavan rentouttavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

Näistä linkeistä pääset seuraamaan blogia myös Facebookissa ja Instagramissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti