maanantai 6. kesäkuuta 2016

Tukea köynnöksille

Sain vihdoin köynnöskehikot paikoilleen parvekkeen toiselle seinälle. Tähän oli mahdollisuus laittaa vain jotain hyvin seinänmyötäistä koska ovi avautuu tällä kohden parvekkeelle ja näin ollen seinä pitää olla vapaana kaikesta ulkonevasta. Tarkoitukseen sopivat kaksi kehikkoa löytyi Plantagenista. Valkoinen väri maastouttaa kehikot hyvin taustaansa. Mietin aluksi kehikoiden maalaamista mustaksi mutta annettakoon olla nyt näin.



Herttaköynnös, Ceropegia woodii, oli odotellut hetken aikaa sijoituspaikkaansa joten se sopi herkkine sydämenmuotoisine lehtineen ja pitkine versoineen tähän kivasti.  Se jopa kukkii ja puskee uutta vaaleanvihreää alkua jo ennestään todella(!) pitkiin versoihinsa joten kohta se täytyy nostaa taas ylemmäksi. Mutta nätti se on. Morsiamet tykkäävät kieputtaa herttalehden versoja hääkimppuihinsa, enkä ihmettele. Sen lehtien muoto sopii hääteemaan täydellisesti.




Kehikkoon saa kiinnitettyä melkein mitä vaan. Suunnittelin jo jonkinlaista pilttipurkki-rautalanka viritystä syksylle, eli asettelisin lasipurkkeihin pienet tuikut tähän roikkumaan. Se tuo kivaa tunnelmaa syysiltoihin, varsinkin kun tuo kehikko näkyy kivasti lasioven läpi huoneeseen sisälle. Täytyy laittaa tunnelmakuvia esille myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti