perjantai 10. kesäkuuta 2016

Niityillä kukkii nyt!

Etätyöpäivän päätyttyä aurinko näyttäytyi vihdoin viimein varsin kolean ja tuulisen sään jälkeen.  Ja se oikein lämmitti! Outoja nämä kesäsäät nykyään. Toukokuun helteiden jälkeen välikausivaatteita tarvittiin vielä nyt kesäkuussa. Onneksi en ollut siirtänyt niitä vielä alavarastoon.

Joten päätin hengähtää hetken, pakkasin kameran reppuun ja suuntasin läheiselle niitylle. Tykkään niityistä ja siitä villistä sekä vapaasta meiningistä, jonka kasvit siellä saavat aikaan. Luonnossa kävely myös rauhoittaa ja saa ajatukset kauas työasioista. On tosi kiva katsella ja kuvata luontoa linssin läpi omassa rauhassa hetkeen keskittyen.Niittyleinikki, Ranunculus acris, on yksi yleisimmistä niityllä bongattavista kukista. Niittyleinikin voi havaita maisemasta jo kaukaa keltaisine kukintoineen. Sinnikkäinä kasveina ne valtaavat tilaa itselleen ryppäinä kasvattaen varret muita korkeammalle. 


Metsäkurjenpolvi, Geranium sylvaticum, kilpailee pölyttäjistä siinä missä muutkin niittykukat. Tällä niityllä metsäkurjenpolvi viihtyi enemmän metsän reunamilla ja kosteiden ojien lähellä. Lue lisää metsäkurjenpolvesta Luontoportin sivuilta.


Niityllä oli runsaasti erilaisia kukkivia kasveja. Keräsin ja kuvasin muutaman kasviseinälle. Vinkkaa ihmeessä alle kommenttikenttään, jos bongasin jotain väärin :) Poimulehden tarkempi laji jäi askarruttamaan.

1. Ahomatara, Galium boreale
2. Ahomansikka, Fragaria vesca
3. Poimulehti, Alchemilla sp.
4. Niittynätkelmä, Lathyrus pratensis
5. Nurmitädyke, Veronica chamaedrys
6. Ojakellukka, Geum rivale
Asettelin maitokannuun vielä hauskan sikinsokin asetelman kukkia. Kivaa viikonloppua, ulkoilkaa ja käykää niityillä bongaamassa näitä kaunokaisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti