sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Ihastellaan pioneita

Todellakin. Ihanat pionit! Juhannuksen tienoilla ne avaavat muhkeat ja tuoksuvat kukkansa. Pensaat oikein notkuvat kukkien painosta, joten oksat on hyvä tukea jo alkukesällä. Kuvasin kotini keittiössä yhden perinteisimmistä pioni-lajikkeista nimeltään Sarah Bernhardt. On se vaan niin kaunis.


Pionien nuput ovat niin pieniä palleroita vielä hetki ennen aukeamistaan joten aina vähän mietityttää, mahtaako kukinta tänä vuonna onnistua. Joka vuosi nämä kuitenkin yllättävät ja avaavat suuret tuoksuvat kukat yhdessä hetkessä. Juhannuspäivän hellesää kiihdytti pionien nuppujen aukeamista ainakin eteläisessä Suomessa.
Nämä kukat keräsin isäni puutarhasta, jossa tein viime vuonna myös pionien siirtoja samalla kun yksinkertaistimme perennaistutuksia hoitotöitä helpottaaksemme. Viime vuonna siirretyt pionit lähtivät tänä keväänä hyvin kasvamaan, mutta niiden upeampi kukinta jää seuraavaan kesään. Pioni ei oikein tykkää siirtelystä, mutta juurruttuaan kunnolla palkitsee taas hoitajansa upealla kukkaloistolla. Jos minulla olisi oma puutarha, niin istuttaisin sinne kaikenvärisiä pioneja jotka kukkivat eri aikaan. Olisin varmaan se kadun kuuluisin pionihullu hortonomitäti :) Tykkään pionien helppohoitoisuudesta ja tietenkin suurista,  upeista kukista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti