keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Pikkujoulun koristeluvinkit

Loppuvuoden juhlakausi on alkamaisillaan ja juhlasuunnittelu koristeluineen askarruttaa varmasti monen mieltä. Oli sitten kyseessä pienempi tai vähän isompi juhla, niin joulun kukat tuovat juhlaan juuri sitä tuntua ja fiilistä, joka sopii meneillään olevaan vuodenaikaan.

Mitkä asiat ovat pinnalla juuri nyt joulun juhlakoristelussa? Kaipaatko uusia ideoita ja inspiraatiota? Lukaise muutama vinkki tästä postauksesta, joka keskittyy iki-ihanan joulutähden, Euphorbia pulcherrima, ympärille.

Kuvat: Kauppapuutarhaliitto ry.
Viekö joulukuusi liikaa tilaa? Korvaa kuusi tänä vuonna puun oksalla, johon voi ripustaa vaikkapa omenia ja minijoulutähtiä. Joulutähden sammalpallo on tehty kieputtamalla minijoulutähden juuripaakun ympärille kerroksittain kosteaa sammalta, joka on kiinnitetty ohuella langalla pyörittämällä. Kastelu hoituu helposti upottamalla sammalpallo kerran viikossa hetkeksi veteen.
Jos koristelua ei ehdi tehdä, niin poikkea juhliin mennessä kukkakaupan kautta. Yksi runsas kukkakimppu, jonka pääkukkana on leikkojoulutähti koristaa tilan hetkessä jouluiseen tunnelmaan. Leikkojoulutähti on yllättävän kestävä kimpuissa, sitä kannattaa nyt kokeilla rohkeasti. Muista pitää kimppu vedottomassa ja lämpimässä paikassa, niin siitä on iloa pitkään.
Kuusi saa oksilleen koristeeksi hauskat paperikartiot, joiden sisään on asetettu joulutähti. Kartioihin on kiinnitetty niittaamalla piippurassi, josta sen voi laittaa roikkumaan. Nämä käyvät koristeeksi minne vaan, johon jotakin roikkuvaa halutaan. Itse askarrellessa parasta on se että voit valita juuri sellaiset materiaalit ja värit jotka itseä miellyttävät. Joulun väri ei tarvitse olla perinteinen punainen. Se voi olla vaikkapa pinkki, violetti, musta-valkoinen tai iloisen värikäs. Jokaisen oman maun ja tyylin mukaan.
Roikkuvaan jouluiseen katseenvangitsijaan voi asetella koristeeksi joulun tärkeitä asioita kuten joulukortteja, valokuvia ja lasten tekemiä koristeita. Itseäni tässä viehätti kukkien lisäksi tuo vanha joulupukkiaiheinen kiiltokuva. Ihanan nostalgista!
Tyylikkäästi ja huolellisesti paketoitu lahja on juhlan kaunis yksityiskohta. Perinteisen pakettinarun voi korvata paketin väreihin sopivalla leveällä nauhalla tai juuttinarulla. Jos paketin koristelee ennen ojentamista elävällä joulukukalla, on ihastus taattu. Samalla antaa ikäänkuin kaksi lahjaa kerralla ;) Tällainen lahja sopii kukkaihmiselle paremmin kuin hyvin!

Tämä postaus starttasi blogin juttusarjan joulun kukkiin liittyen. Hoito-ohjeita ja vinkkejä on tulossa, joten pysy mukana ja nappaa ideoita matkaasi.

Seuraa blogia myös näillä kanavilla:


Kivaa viikkoa!

Pia
Yhteistyössä
4 kommenttia:

 1. Ooh, mitä ideoita. Nuo sammalpallot ovat tosi hauskoja ja helppoja toteuttaa! Tässä alkaa jo ihan innostumaan joulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Ei oikein malttais odottaa että pääsee tekemään asetelmia. Onneksi on vielä aikaa suunnittelulle :)

   Poista
 2. Upeita kuvia Pia!<3 Tämän voisi linkittää Kukkailotteluun..? Kopioit vain tuon osoiterivin, ja klikkaat "Add your link" -nappia. Muistaakseni ekaan ruutuun tulee kopioitu osoiterivi, sitten blogin nimi ja otsikko...:) Ihan helppoa!

  VastaaPoista
 3. Hei, kiitti vinkistä! Aina ei huomaa tai muista näitä linkityksiä :) /Pia

  VastaaPoista