keskiviikko 31. elokuuta 2016

Syklaami: syksyn viilein kaunotar

Näin elokuussa alkaa pikkuhiljaa tajuntaan hiipiä se ajatus, että kesä on kääntymässä syksyisempään suuntaan. Taidan olla melko kummajainen kun iloitsen kuitenkin siitä että illat pimenevät ja voin laittaa kynttilöitä parvekkeelle - ja mikä parasta, istuttaa ihania syyskukkia! Tykkäsin niin paljon kun sain heittää kaikkensa antaneen tomaatinroippeen kompostiin ja pariin kertaan kuolleista herätetty petuniakin sai nyt lähteä samalle tielle. Heti tuli siistimpää ja mielikin piristyi kun pääsin asettelemaan ihania, uuden sesongin syklaameja paikoilleen.
Syklaamin väreistä löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki ja niitä saa myös kaksivärisenä, jolloin terälehteä kiertää usein valkoinen reunus. Yleisin väri on punaisen eri muunnokset ja valkoinen. Valkoinen on ihanan elegantti ja pinkki on kuin hempukka, joka tykkää flirttailla muiden hopesävyisten syyskasvien kanssa ;)
Syklaamin hoito on helppoa. Sen voi kotona istuttaa hieman isompaan ruukkuun tai asetella sopivankokoiseen - ja näköiseen - suojaruukkuun. Kasvi kannattaa kastella alakautta niin, että ruukun asettaa vedellä täytettyyn laakeaan vatiin hetkeksi.  Paras paikka syklaamille on katettu ulkotila tai lasitettu parveke, sillä ulos sateeseen jäätyään sen juuristo alkaa helposti mädäntymään. Niin ja viileästä se tykkää! 
Omalla parvekkeellani lämpötila saattaa nousta loppukesästä välillä hellelukemiin (mikäs sen mukavampaa) ja silloin nostan syklaamin varjoisampaan paikkaan. Lukaiseppa lisää syklaamin hoidosta Kauniisti kotimaisten kukkien sivuilta täältä.
Syklaami sopii erinomaisen hyvin myös istutettuna muiden syyskasvien kanssa omaan asetelmaansa. Mukaan voi yhdistellä vaikkapa lankaköynnöstä, hopealankaa, koristekaalia ja murattia. 

Tervetuloa seuraamaan blogia myös Facebookissa ja Instagramissa


Yhteistyössä
2 kommenttia:

  1. Kiitos syklaamin hoito-ohjeista. Ne ovatkin syysistutuksen kaunottaria. ps. tule vierailulle blogiini ja osallistu samalla arvontaan :) www.parasta-aikaani.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis, kyllä syklaamit pelastaa alkusyksyn kukinnallaan!

    VastaaPoista