maanantai 15. elokuuta 2016

Auringonkukka värittää elokuun

Auringonkukka, Helianthus annuus, kukkii näyttävästi elokuussa monessa eteläsuomalaisessa peltomaisemassa ilahduttaen kaltaistani kukkafania suurilla keltaisilla kukillaan. Auringonkukan keltainen kuuluu elokuun väreihin yhtä lailla kuin pihlajan oranssinpunertavat marjat!



Maailmalla auringonkukkaa kasvatetaan viljelykasvina ja siitä tuotetaan meillekin tuttua kasviöljyä. Suomessa auringonkukkaa kasvatetaan lähinnä koristearvon takia ja se on myös viljelypeltojen vuorottelukasvi. Näitä on kyllä tosi kiva nähdä elokuisilla pelloilla ja monet kaupungit kasvattavat auringonkukkaa joutomaillaan myös maisemakasvina. Siihen se sopiikin erinomaisen hyvin sillä isot kukat näkyvät kauas. Se houkuttelee myös paljon hyönteisiä ja tukea pitkänhuiskeat sekä vahvavartiset kukat eivät pellolla tarvitse. Muita kaupunkien peltojen maisemointiin käytettyjä kasveja ovat esimerkiksi ruiskaunokki, hunajakukka ja pellava.



Tämä viikko alkoi sateisessa säässä, mutta loppuviikosta lämpenee - toivottavasti. Omalla toivelistalla olisi pitkä, aurinkoinen ja lämmin syksy, jotta kukkaloisto kestäisi mahdollisimman pitkään. Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

Blogia voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti