torstai 10. marraskuuta 2016

Sinttejä, sinttejä -hyasinttejä!


Lämmin glögi, piparit ja hyasintit. Niistä on oma joulunodotukseni rakennettu. Simppelit ainekset tuovat mukanaan sellaista maku, näkö- ja tuoksukavalkadia, että ajatukset heräävät lopullisesti syyshorteestaan loppuvuoden ison joulujuhlan odotukseen. Tosin tänä vuonna myös luontoäiti vauhditti joulufiiliksen syntymistä ihanalla valkoisella lumipeitteellä :)
Talvi taisi tosiaan yllättää parveke- ja monen muunkin puutarhurin aikaisuudellaan. Olin ajatellut pitää sinttejä parvekkeella omassa asetelmassaan mahdollisimman kauan ja ottaa ne sisälle kukkimaan ja tuoksumaan vasta lähempänä joulua. Lumi tuo kivasti valoa ja se on seikka, jota osaa arvostaa tähän aikaan vuodesta. Mutta tuo pakkanen. Se vesitti parvekeistutus suunnitelmani ja nyt ihailen sinttejäni huoneeni sivupöydällä, johon iso ikkuna tuo kivasti luonnonvaloa. Superihaniahan ne ovat siinäkin. Ja nyt voin (kröhöm) hankkia näitä sitten hyvällä syyllä lisää, kunhan nämä ensin ovat kukkineet..

Ensimmäiset valkoiset hyasintit on siis ostettu ja istutettu. Ne ovat jotenkin suloisimmillaan silloin, kun vain pienet vihreät lehdykät pilkistävät pulleasta sipulista. Sisällä lämpimässä nämä kasvattivat vauhdilla kukkavartta ja nyt odottelen innokkaasti ensimmäisten kukkien puhkeamista. Ja se tuoksu..

Hyasinttien hoito on helppoa. Ne tarvitsevat kukkiakseen vain lämpöä ja vettä. Lannoitusta ei tarvita, sillä hyasinttien sipuliin on varastoitunut kaikki ne ravinteet, joita se kukkiakseen tarvitsee. Väreissä on valita yleisimpien valkoisen, violetin ja vaaleanpunaisen väliltä. Olen myös nähnyt aivan ihanaa fucsianpunaista ja toivottavasti tulevana pääsiäisenä pääsen fiilistelemään vaaleankeltaisilla hyasinteillä! 

Ostan aina kotimaisia kukkia, jos niitä vain on saatavilla. Onneksi joulun kukista hyasinttejä, ritarinkukkaa ja joulutähtiä saa hyvin myös sirkkalehtimerkillä varustettuna. Kauniisti kotimaisen sivuilla on paljon hyviä vinkkejä joulukukkien hoitoon. Hyasinteistä voit lukaista täältä.
Hei muutens, mietityttääkö tulevan joulun kukkien trendivärit? Kurkkaa Järvenpään Kukkatalon blogista, mitkä sävyt ovat nyt in!


Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä linkeistä:

Facebook
Instagram
Bloglovin

Mukavaa talvista viikkoa!


PiaYhteistyössä
6 kommenttia:

 1. Talvi tosiaan yllätti! Olen ilmeisesti onnistunut vahingossa keräämään joulun trendikkäitä materiaaleja. Korit ovat täynnä käpyjä ja oksia sekä tippuneet lintujen sulatkin olen laittanut talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sä! Luonnonmateriaalit ovatkin ihan niitä parhaita koristeita joulun askarteluun ja somistamiseen. Ja höyheniä pitää vielä käydä etsimässä kaupasta, ihanan trendikkäitä nekin :) /Pia

   Poista
 2. Upeita kuvia! Itsekin jo tänään hypistelin kaupassa hyasintteja :) Blogissani on tunnustus Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tunnustuksesta ja viestistäsi. Ihan mahtavaa että blogini on huomattu, se innostaa jatkamaan. Ehdin vastata jo kyseiseen tunnustukseen lokakuussa kun Mansikkatilan mailla blogin Taina lähetti sen minulle. Postaus löytyy täältä: http://etelaparveke.blogspot.fi/2016/10/blogger-recognition-award-ihana.html

   Poista
 3. Ihanat kuvat! Sinttiaika on kyllä niin parasta aikaa....niinkuin moni muukin kukka-aika :)

  VastaaPoista