keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Kukkapiin joulunavaus

Tulevana viikonloppuna Lahdessa käynnistyy joulun aika ihan virallisesti. Joulunavaus keskustassa on jo pitkä perinne, joka huipentuu lauantaina joulupukin laskeutuessa helikopterilla keskelle kauppatoria lasten iloksi ja ihmeteltävksi. Keskustan liikkeet valmistautuvat odotettuun joulun sesonkiin ja erityisen hektinen joulun aika on paikallisille kukkakaupoille.

Pääsin ilokseni mukaan Kukkapiin joulunavauksen valmisteluihin ja olen käynyt heillä ihmettelemessä joulun ihanuuksia kameran kanssa jo pari kertaa tässä viikon aikana. Huikeaa nähdä näin läheltä miten kukkakauppa valmistautuu vuoden suurimpaan sesonkiin suunnitellen ja miettien esillepanoja, kukkia ja värejä. Kiirettä ja touhua totisesti riittää. Kukkatilauksen saavuttua alkaa tohina: hyllyjä järjestellään näteiksi ja asetellaan kukkia esille. Ruukkulaatikoita avataan, kukkia hoivataan, palvellaan samalla asiakkaita ystävällisesti ja toiveita kuunnellen sekä tilauksia ottaen. Mukavan positiivinen energia jyllää näiden leidien kanssa ja kuvaajakin sai apuja heti ja olin hetken yksi meistä. Kiva poppoo, indeed! Leikkokukkakimput ovat yksi kukkakaupan päätuoteryhmistä. Ja eihän näin upeita kimppuja muualta voi saadakaan kuin ammattilaisen sitomina tarkan visuaalisen silmän alla.
Näiden joulun kukkakimppujen väreinä ovat joulun- ja marsalanpunainen, vihreä, valkoinen, kerma ja hopea. Vaaleankeltainen orkidea, mehitähti ja tillandsia sopivat myös joulun kimppuihin ja ne tuovat juuri sitä kivaa säväystä, jota tarvitaan perinteisempien leikkokukkien rinnalle. Leikkoamaryllis eli ritarinkukka on myös upean näköinen jouluisissa kimpuissa ja se vie sumeilematta kimpun kuningattaren paikan jo muita isomman kokonsa vuoksi. Löysitkö näistä ylläolevista ihanuuksista oman suosikkisi? Minä taisin löytää..

Myymälän hyllyt somistuvat kukilla, pipareilla ja hauskoilla tonttufiguureilla. Ja punaista pitää olla jouluna, tottakai :)
Kuvan hehkuvan punaisia marjoja kantava kasvi on nimeltään ardisia, Ardisia crenata. Se viihtyy viileässä ja tykkää sumuttelusta. Multa ei saa kuivua korpuksi, vaikka kasvi tykkää talvella niukemmasta kastelusta. Se on kuitenkin vähään tyytyväinen ja ardisian saa varsin helposti kestämään seuraavaan kasvukauteen, jolloin odotettavissa on uudet valkoiset kukat. Leutoina talvina tämä saattaisi viihtyä osan aikaa myös lasitetulla parvekkeella. Mulle uusi tuttavuus, mutta taitaa mennä kokeiluun.
Hyasintit voi hankkia jo valmiiksi tuunattuna sammaleiseen asuun. Nää on jotenkin niin suloisia!
Jouluruusu kietaistuna sammaleeseen tai istutettuna pienten havujen ja mehitähden kanssa omaan asetelmaansa: kaunista ja tyylikästä vaaleasta tykkäävälle. Nämä jouluruusut ovat lehdettömiä, joten niiden vaaleat kukat tulevat olemaan ryhmässä kauniisti esillä.
Hauska jouluinen tunnelma syntyy kun asettelee huonekuusen ja amarylliksen vierekkäin ja istuttaa hieman hämmentyneen oloisen tontun niiden alle. Asetelma tuo hymyn huulille ja tästä tykkää myös lapset :)
Tämä punainen syklaami oikein pursuaa joulunpunaista energiaa. Syklaami sopii joulun koristajaksi ihan sellaisenaan tai istutettuna isompaan asetelmaan. Asetelmaan on hyvä laittaa kaveriksi sellaisia kasveja, jotka viihtyvät viileässä syklaamin tavoin. Sypressit ja havut ovat sille hyviä kavereita. Lue lisää syklaamin hoidosta täältä.
Joulutähti on ehkä perinteisin joulun koristaja ja sen eri värimuunnoksille on omat kannattajansa. Tähän kuvaan pääsi valkoinen, monilatvainen ja tuuhea kaunokainen. Joulutähden värimuunnoksia alkaa olla markkinoilla jo paljon erilaisia. On korallinpunaista, sähäkän pinkkiä, punavalkoista ja monta muuta erilaista vaihtoehtoa. Yhteistä niille on se, että ne tykkäävät huoneenlämmöstä ja eivät viihdy viileässä tai vetoisessa paikassa. Tasainen kastelu sopii joulutähdelle joskin se antaa myös pienen kuivahtamisen anteeksi. Liika kastelu ja märkyys tappaa sen helposti, joten joulutähti sopii huolettomankin kastelijan hoivaan mitä parhaiten.
Näitä kaikkia ihanuuksia ja paljon muuta löytyy Kukkapiistä nyt ja jouluisen sesongin ajan. Mikäli mielessäsi on joku kukka-idea, mene rohkeasti käymään paikan päällä ja kysy floristeilta ideasi toteuttamista. Kukat tuovat jouluun oman ihanan tunnelmansa ja niiden avulla luodaan muistoja ja perinteitä, jotka säilyvät mielessä pitkään.

Ihanaa joulun odotusta - täällä blogissa se jatkuu ja kestää ihan sinne jouluun asti. Kiva kun olet mukana.

Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä linkeistä:

Facebook
Instagram
Bloglovin

Mukavaa viikon jatkoa!


PiaYhteistyössä


4 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia asetelmia ja kimppuja. Erityisesti tykkäsin männyn oksista kimpuissa myös sammalruukut ovat hauskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä ihan mahtavia. Sammalesta saa tosiaan vaikka mitä kivaa kukkien kanssa askarreltavaksi :)

   Poista
 2. Kaunista, kaunista!<3 NYT olisi jälleen postaus, jonka voisit linkittää Kukkailotteluun!:D
  Oma suosikkini näistä on tuo toinen kimppu. Onko tuossa kimpussa ilmakasvi? Kukka Piistäkö niitä Lahdessa saa? Piti sitä jo aiemmin sulta kysyä, sillä tarvitsisin mun lasiamppeliin yhden sellaisen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Juu Kukkapiistä saa tilladsioita ja yksi upea sellainen tosiaan komeilee tuossa toiseksi ylimmässä kuvassa ihan pääkukkana :) Kiitos muistutuksesta, liitän tämän Kukkailotteluun mukaan.

   Poista