sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kestävät koristekaalit

Kun syysistutukseen halutaan mukaan jokin matala kasvi tulee ensimmäisenä mieleen hauskan ruusukkeinen koristekaali. Se sopii hyvin kanervien, koristeheinien, pensastädykkeiden, hopelangan, syklaamien ja muiden viileyttä kestävien syyskasvien kaveriksi.


Koristekaali, Brassica oleracia, viihtyy aurinkoisella paikalla tasaisesti kasteltuna. Ei haittaa vaikka kasvualusta kuivahtisikin välillä, sillä märkyyttä se sietää huonosti. Kasteluveden mukaan voi laittaa nestemäistä yleislannoitetta silloin tällöin.


Vaikka halla yllättäisi, koristekaali ei ole moksiskaan. Päinvastoin, sillä sen värit vain syvenevät pakkasen puraistessa. Yksittäiset ruskistuneet lehdet voi poistaa ja kasvin voi jättää paikoilleen kun mullan pinta jäätyy. Lumihiutaleet ovat koristekaalin lehdillä kauniin näköisiä!

Tervetuloa seuraamaan blogia myös Facebookissa ja Instagramissa

2 kommenttia:

 1. Hei! Blogisi näyttää NIIN hyvälle, että olisin mielelläni liittynyt lukijaksi, mutten löytänyt paikkaa, jossa olisin voinut sen tehdä...Selasin juttuja taaksepäin, ja huomaisin ilokseni, että asut ilmeisesti Lahdessa tai Lahden seudulla. Ihan mahtavaa löytää näin ihana blogi, jonka bloggari asuu lähettyvillä!<3

  Sulle on haaste ja tunnustus blogissani. Ja ensi viikolla tule mukaan linkittämään Kukkailotteluun oma postauksesi, jotta muutkin löytävät tänne!:D Tämä on vähän niin kuin käsky.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan! Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan. Ehdin jo vastata sun blogiin ennenkuin näin tämän viestisi :) Ja kiitos kehuista, on kyllä superkiva saada palautetta tekemisistään. Pitääkin selvittää miten tuo "Liity lukijaksi" -naviska liitetään blogin sivuun. Palataan! /Pia

   Poista