sunnuntai 15. toukokuuta 2016

VERSOOo puutarhatapahtuma kiinnosti kaupunkilaisia

Kotipuutarha-lehti ja Puutarhaliitto järjestivät eilen ensimmäiset kaupunkilaisille suunnatut VERSOOo-ulkoilmamarkkinat Teurastamon alueella Helsingissä. Tapahtumassa esiteltiin ja myytiin erilaisia hyötykasveja, yrttejä ja kesäkukkia sekä muita puutarha- ja parvekeaiheisia tuotteita. Päivän aikana markkinoilla vieraili satoja kiinnostuneita ja toiveissa on, että tapahtuma saa jatkoa myös ensi vuonna.



    

    

Tilasin etukäteen Mäntsälän lähellä sijaitsevalta Myllypellon taimet -puutarhatilalta kirsikkatomaatin 'Sungold' ja tummanpunalehtisen chilin 'Vampire' taimet noudettavaksi heidän osastoltaan. Yrtit olivat heillä niin hyvän näköisiä, että eteläparvekkeelle lähti chilin ja tomaatin lisäksi asustelemaan kreetan meirami ja tuoksuva sitruunatimjami 'Silver Queen'. Yrttejä alkaa olla parvekkeella istutettuna nyt ihan kivasti. Sen lisäksi että ne ovat kauniita ja tuoksuvia, tulevan kesän haasteena on myös hyödyntää niitä erilaisissa resepteissä. 

   

   

Kasvien lisäksi markkinoilla oli tosi kiva nähdä parvekkeelle ja patiolle sopivia sisustustuotteita. Huone&rum osaston tuotteet olivat aivan ihania. Kun ajelen Kirkkonummella, niin tuossa puodissa on käytävä!


Olin mukana tapahtumassa Kauniisti ja puhtaasti kotimaisen osastolla, jossa oli myytävänä erilaisia kasvikasseja, istutuksia kierrätysastiaan, tuoretta pinaattia Piltin puutarhalta ja tomaattipikareita Isakssonin puutarhalta
Osastollamme sai myös maistella viherjuomaa sekä salsakastiketta tuoreista tomaateista. Ne olivat niin mahdottoman hyviä, että tarjoilen reseptit tässä:


Saariston siistein tacokastike


450 g tomaatteja
2 valkosipulin kynttä
4 chilin palkoa (tai maun mukaan)
merisuolaa
vajaa 1 dl hienoksi silputtua sipulia
vajaa 1 dl hienoksi silputtua korianteria

Paahda tomaatteja ja chilejä kokonaisina pannulla kauttaaltaan. Kuoret saavat tummua. Poista chiliestä kanta paahtamisen jälkeen. Laita tehosekoittimeen valkosipulit, paahdetut chilit ja merisuolaa sekä jauha ne tahnaksi. Lisää kokonaiset kuorimattomat tomaatit yksi kerrallaan ja jauha seos sopivan tuntuiseksi salsa-kastikkeeksi. Kaada seos kulhoon ja lisää silputut sipulit ja korianteri.


Pinaattinen vihershotti


1 banaani
1 kiivi
3 dl omenamehua
pari kolme mintun versoa
1/2 pussia pinaattia

Hurauta kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimessa ja nauti sellaisenaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti