torstai 30. maaliskuuta 2017

Pääsiäiskukkia kartanolla

Mikä voisi olla kukille parempi kuvauspaikka kuin upea kartanomiljöö? Siksi olinkin aivan innoissani kun sain mahdollisuuden kuvata kauniisti kotimaisia pääsiäiskukkia Mukkulan kartanon tiloissa Lahdessa. Upean kartanomiljöön ihastelun lisäksi voit tästä postauksesta napata mukaasi pari vinkkiä tulevan pääsiäisen asetelmiin ja kimppuihin.

Kevätaurinko paistoi ihanasti koko päivän ajan. Ensimmäiset terassikahvit maistuvat aina parhaimmilta!
Aloitimme kuvaukset kartanon isoimmasta salista. Pitkän pöydän päähän sopii mainiosti yksi näyttävä kimppu tuomaan keväistä tunnelmaa. Tässä kimpussa pääosassa ovat tulppaanit höystettynä kevään keltaisilla leikkohyasinteilla. 
Sivupöydän korkea kimppu on yksinkertainen ja keväinen. Koivun oksat, pajunkissat, mustikan varvut ja tulppaanit tekevät yhdessä harmonisen kokonaisuuden. Korkea maljakko nostaa kimpun ylös katseen korkeudelle, tuo näyttävyyttä ja vie vähän pöytätilaa.
Suloinen pääsiäisasetelma vanhassa matkalaukussa sopii hyvin sisääntuloaulan pöydälle tervehtimään tulijaa. Vaikka tila on arvokas, niin koristeissa ja ideoissa saa söpöillä! Tärkeintä on, että asetelma ilahduttaa ja viestii sesongista ja tuo hyvälle tuulelle, eikös?
Pääsiäismorsiamen sviitin kaunistaa tietysti kaunis ja tuoksuva morsiusnarsissi, tunnetaan myös nimellä perunanarsissi, Bridal Crown. Laakea lasivati tuo koko asetelman esille ja narsissit on aseteltu pohjalle sipulit trendikkäästi näkyvissä. Aloita asetelman teko asettelemalla risuja vadin pohjalle niin että ne tukevat väleihin tulevia narsisseja. 
Kimput toivat tunnelmaa myös kartanon siniteemaiseen huoneeseen.
Parvekkeelle sopii asetelma keltaisesta krysanteemista, helmililjasta ja hyasintista. Vehreyttä tuo muratti ja hauskasti pystyyn sojottava lieko. Asetelman multapinta on peitetty sammalella. Astia nostaa kukat hieman korkeammalle ja jättää pöydälle enemmän tilaa.
Vehreytä sisäänkäynti! Nyt olisi jo aika asetella kylmyyttä kestäviä tetenarsisseja piristämään ulkotiloja sekä parveketta. Viimeistään pääsiäisenä voi jo leikitellä erilaisilla sipulikukka-astelmilla ja koristella sisäänkäynti suloiseen pääsiäistyyliin. Myös ruukkukrysanteemi tykkää viileydestä, mutta ei kestä pakkasta, joten hyödynnä myös sen upeita eri värejä pääsiäisen asetelmissa.
Aivan ihania, eikös vaan? Näiden ohi ei voi kävellä ihastelematta!Kuvat mahdollisti kaupallinen yhteistyö seuraavien tahojen kanssa, joten iso kiitos:
Kuvausmallina ja -avustajana toimi Heli Nieminen. Kiitos superpaljon avustasi.Ihania keväisiä päiviä!.. ja tervetuloa seuraamaan blogiani myös näistä linkeistä:

12 kommenttia:

 1. Vau, on kyllä kauniita asetelmia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, näiden kanssa oli ihana viettää yksi kevätpäivä :)

   Poista
 2. Oli tultava katsomaan nämä vielä isolta ruudulta, niin upeita!<3 Tuli samalla myös vinkkiä, joten kiitos!:) Niin ja hei, huomenna taas Kukkailotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos sait kukkavinkkejä, tuun postauksen kanssa iloittelemaan :)

   Poista
 3. Ooh, upeita kuvia! Näistä sain paljon ideoita, tuo matkalaukku-asetelma on super ihana! Morsiusnarsissi kuulostaa paremmalta, se kuvailee kukan kauneutta täydellisesti, kuin peruna 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait vinkkejä. Tästä nimenmuutoksesta puhuttiin Kauppapuutarhaliitossa ja se haluttiin tehdä. Eli perunanarsissi on nyt morsiusnarsissi ja onhan se paljon kuvaavampi nimi myös!

   Poista
 4. Taitaen tehtyjä asetelmia ja kekseliäitä! Valtavan upeita, noin kauniissa paikassa. Voi kun pääsisi tuonne juhlimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sopi kartanon tyyliin just hyvin! Paikka on todella kaunis ja hienosti entisöity hiljattain.

   Poista
 5. Eipä ole koskaan tullut Mukkulan kartanossa käytyä, vaikka ihan syntyperäinen Lahtelainen olenkin. Ihania kuvia ja ihania kukka-asetelmia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä! Ja kesällä puistossakin on kiva kävellä ja ihastella valtavia tammia :)

   Poista