perjantai 20. tammikuuta 2017

Pitkä ja elegantti - ranskalainen tulppaani

Erikoistulppaanien esittelysarjaa jatkaa upea ranskalainen tulppaani. Omasta mielestäni tämä on se "tulppaanien ferrari" eli arvokkain, kestävin ja... jotenkin juuri sellainen ylväs sekä tietoinen omasta upeudestaan.
Selvin tuntomerkki on pitkä ja hoikka varsi, niinkuin ranskattarilla tuppaa olemaankin :) Tämä tulppaaniryhmä on myös floristien suosiossa, sillä varren ohuus, pituus ja taipuisuus mahdollistaa todella monipuolisten sidontatöiden tekemisen. Ohut varsi antaa mahdollisuuden asetella ranskalaisia tulppaaneja vierekkäin kimppuun runsaasti, ja silti kimpun sidontakohdasta ei tule liian paksu. Se sopii siksi erityisen hyvin vaikka talvimorsiamen kimppuun.

Yksi todella trendikäs tapa koristella ranskalaisilla tulppaaneilla on asettaa kolme näitä isoon, lasiseen ja lieriömäiseen maljakkoon ja taivuttaa kukat sinne sisälle nojaamaan maljakon sisäseinää vasten. Itselläni on kuvassa vilahtava lieriömäinen lasimaljakko, mutta sen halkaisija olisi pitänyt olla vähän isompi,  jotta tulput olisi saanut aseteltua kivasti maljakon sisään.
Joskus kuulee ihmisten tuskailevan tulppaanien varsien liiallista venymistä maljakossa. Varren kasvaminen on kaikille tulppaaneille ominaista. Kukan on tarkoitus nousta mahdollisimman korkealle, jotta pölyttäjät huomaavat sen. Varsia voi leikata vähän vaikka joka päivä, jos ne tuntuvat kasvavan liikaa. 
Oma lukunsa ovat nämä erikoistulppaanit, kuten tämän postauksen ranskattaret. Niiden lajikeominaisuus on pitkä ja taipuisa varsi, joten on hyvä suunnitella jo etukäteen, miten ja millaiseen maljakkoon ne asettelee kotona. Siten saa oman näköisen ja kauniin lopputuloksen.
Näiden kanssa oli kiva leikitellä kun ei tarvinnut pelätä varren katkeamista. Tämä yläkuva sopii vaikka ystävänpäivän tervehdykseen.

*yhteistyössä Kukkapii, Lahti.
Kukkapii FB
Kukkapii IG


Aurinkoista viikonloppua! 


Tervetuloa seuraamaan blogia myös näistä linkeistä:

16 kommenttia:

 1. Ranskalainen tulppaani on niin hurmaava! <3
  Se on kaunis vielä kuihtuessaankin.

  VastaaPoista
 2. Ranskalainen tulppaani on kyllä kaunis, mutta itse tykkään enemmän lyhytvartisemmista ja vähemmän taipuisista lajikkeista. :)

  VastaaPoista
 3. todella hienoja kuvia. upean näköisiä nuo tulppaanit vaikka ei ollut 10-15 kpl samassa maljakossa.

  Something else / Mia

  VastaaPoista
 4. Rakastan ranskalaisen tulppaanin linjakkuutta!
  Siinä on tyyliä ja muotoa!
  Ihastuttavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat todella kaunottaria!

  VastaaPoista
 6. Oi onpa siroja ja kauniita ja ihastuttavia nuo värijuovat ja miten nw näkyvät kuvissasi. Upeita!

  VastaaPoista
 7. Ranskalaiset tulppaanit ovat ihastuttavia! Kauniita kuvia! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Ihania! On kyllä mielenkiintoista tutustua uusiin lajeihin. Täältähän saa paljon hyviä vinkkejä ja sitäkin enemmän silmänruokaa :)

  VastaaPoista
 9. Kauniit, ja upeat kuvat tietenkin Pia!<3

  VastaaPoista